Als je Wim zegt, zeggen de mensen die mij kennen automatisch: “koffie”. En het antwoord daarop is altijd ja, in een grote mok of via een infuus. Als ik onderweg een koffietent tegenkom vind ik het altijd leuk om verschillende soorten uit te proberen en nieuwe varianten te ontdekken. 

Na mijn studie “sociaal cultureel werk” waarmee ik eigenlijk nu jongerenwerker of buurtsportcoach zou kunnen zijn ben ik in 2016 de mediawereld in gedoken (waar ik sinds 2008 al vertoefde). Ik heb bij diverse radiostations en mediabedrijven gewerkt en kennis en ervaring opgedaan. Met de komst van de eerste “corona-lockdown’ in 2020 merkte ik dat ik teveel deed en moeite had met rust en ontspanning vinden. Daarop ben ik gestopt met mijn taken als omroepmanager bij een radiostation en heb ik de switch gemaakt om mij weer volledig te kunnen focussen op fotografie, het inspreken van voice over teksten en het coachen van media en radio talenten. Daarnaast heb ik ook besloten om mij verder te verdiepen in de fotografie door daar een opleiding in te volgen.

Radio

In februari 2008 liep ik voor het eerst een radiostudio in en ik heb sindsdien bij verschillende lokale omroepen gewerkt als programmamaker, opleider/coach, programmaleider, omroepmanager en bestuurslid. Daarnaast heb ik workshops en cursussen gevolgd bij de NLPO, NPO 3FM en Omroep Gelderland. Ook heb ik ervaring mogen opdoen bij de Veronica Radioschool (V-Radio), NPO Radio 2, Radio Gelderland en Slam FM.  Als hoofdredacteur/omroepmanager voor de lokale omroep van Zutphen heb ik 2,5 jaar hard gewerkt aan het toekomstbestendig maken van de omroep en bijgedragen aan samenwerkingen met gemeentelijke organisaties, onderwijs, Omroep Gelderland, (media) bedrijven en andere instellingen.

Fotografie

In 2008 kreeg ik voor het eerst met fotografie te maken, in 2009 kocht ik mijn eerste camera, een tweedehands canon 300d rebel. Altijd gefascineerd door portretten en het maken van verschillende foto’s maar ook afgeleid door mijn tweede liefde: het medium dat radio heet. Dat zorgde ervoor dat de camera soms langer bleef liggen dan ik lief had. Na een paar jaar met een Nikon camera keerde ik in 2020 terug naar Canon en herontdekte mijn liefde voor fotografie en het maken van portretten. Juist daar kan ik proberen om het pure vast te leggen: emoties en echt laten zien wie de persoon op de foto is. Daarvoor probeer ik mensen op hun gemak te stellen en alle rust te geven (soms de grenzen op te zoeken) om het perfecte en gewilde plaatje te maken. Ik fotoshop niet, je wordt geportretteerd zoals je bent. Mocht je benieuwd zijn naar mijn foto’s, Kijk dan op mijn fotografie pagina. Ik hoop je snel voor mijn lens te zien!

Video

Als presentator, cameraman, interviewer, verslaggever, productieassistent en regisseur heb ik bij verschillende productiebedrijven en omroepen bijgedragen aan livestreams, opnamen en live televisie. Ondanks dat dit geen directe prioriteit meer heeft ben ik nog wel inzetbaar voor verschillende producties. 

Meer weten? Neem gerust contact op of kijk rustig verder op mijn website om meer te weten te komen over wat ik voor jou kan betekenen.

Let’s Talk

Behind the scenes