Waarom Wim als radiocoach of omroepconsultant?

Met meer dan 15 jaar aan ervaringen bij verschillende radiozenders op lokaal, regionaal en landelijk gebied ken ik elke plek binnen een lokale omroep en radioprogrammering. Ik heb verschillende (radio en tv) workshops en cursussen gevolgd bij de NPO, Veronica Radioschool, Omroep Gelderland en ervaring mogen opdoen bij SlamFM, NPORadio 2, Radio Gelderland en kennis gehaald uit de boeken over radio die eigenlijk verplichte kost zouden moeten zijn voor elke radioliefhebber. Bij verschillende omroepen heb ik radiomakers gecoacht, begeleid of als sparringpartner verder geholpen.

Als radiopresentator en nieuwslezer heb ik zelf ook veel coaching gezocht en ervaren waardoor ik weet wat wel en niet werkt. Je krijgt van mij verschillende tools en handvaten waar je als programmamaker, programmaleider of omroepmedewerker echt iets mee kan.

Eind 2017 werd ik door het toenmalige bestuur van de Zutphense lokale omroep gevraagd om als consultant mee te kijken naar manieren om de omroep te professionaliseren. Enige tijd later werd ik gevraagd om als fulltime omroepmanager om de omroep te helpen. Daarbij kwamen ook de rollen van hoofdredacteur voor de redactie en programmering. Maar ook het bieden van ondersteuning aan de vrijwilligers waar nodig. Dat gaf tot het einde in Juni 2020 kansen om samen met het bedrijfsleven, onderwijs en gemeente de omroep te professionaliseren en op een sterk punt te zetten. Daardoor weet ik naast waardevolle samenwerkingen te starten ook de zwakke punten te vinden en deze sterk te maken.

Bij Omroep Gelderland heb ik camjo (camera journalistiek) en presentatie trainingen gevolgd en was ik maandelijks te horen in het lunchprogramma als regioverslaggever voor Zutphen. Voor een lokale omroep heb een wekelijks item gehad waarbij mensen uit de regio hun nieuws aan tafel mochten brengen en was ik actief als camjo/verslaggever. Daarnaast heb ik (zowel voor andere omroepen als mediabedrijven) livestreams en opnamen op talloze evenementen, seminars en opnames gefilmd, geregisseerd en (be)geleid.

En wat kan ik voor jou betekenen?

Als radio-dj heb je natuurlijk ideeën, doelen en dromen. Maar weet jij ook welke stappen je moet zetten om dat te kunnen realiseren/ behalen?

  • Leer hoe je verschillende vormgeving gebruikt en een meerwaarde laat zijn voor jouw programma en omroep.
  • Heb je weleens gehoord van het LTMA en wat dat voor jouw programma en omroep betekent? En hoe zorg je dat jouw programma dankzij het LTMA zowel relevant als een toevoeging is aan het zendgebied?
  • Welk gevoel wil jij aan je luisteraars geven en met welk gevoel wil jij de radiostudio straks uit kunnen lopen? Weet jij hoe je de principes van het radio maken in moet zetten om een betere programmamaker te worden?

Voorkom dat je radiomoe wordt of in een sleur terecht komt. Boek een coaching sessie waarbij je op basis van jouw uitzending en jouw behoefte waardevolle feedback, tips en het antwoord op bovenstaande vragen krijgt die jij kan inzetten om het beste uit jezelf te halen.

Deze coaching is ook te boeken als dagsessies voor omroepen.

Consultant voor lokale omroepen en bedrijven

Merk jij dat er ruimte is voor verbetering binnen jouw organisatie maar weet je niet precies waar te beginnen of waar het probleem precies zit? Of is men toe aan een verandering die een frisse wind kan brengen waardoor alle neuzen weer dezelfde kant op gaan staan en je weer als team achter je product staat?

Bij lokale omroepen kan er ongemerkt een sleur binnen de organisatie komen waardoor de vooruitgang achterblijft. Vooral als niet iedere vrijwilliger mee mag praten over waar zij denken dat de omroep of het radio/televisie station tegenaan loopt. Dat kan zorgen voor frustraties, ruzies of zelfs dat mensen weglopen.

Leer problemen herkennen en voorkomen, maar bovenal: maak je omroep weer een geheel waar je doelgroep graag naar luistert en kijkt.

Interesse om de verborgen problemen bij jouw organisatie op te lossen? Neem contact op voor een consult

Mediatraining

Soms krijg je weleens de vraag om voor de camera te staan. Je wordt binnenkort geïnterviewd en wilt leren hoe je jezelf kan zijn voor de camera.

Met een (halve) dagtraining leer ik jou dat die camera helemaal niet zo eng is om voor te staan, je hoort welke technieken gebruikt worden om jou een bepaald antwoord te laten geven en ik zorg dat jij met een zelfverzekerd gevoel de pers te woord kan staan.

Verschillende omroepen en bedrijven gingen je al voor

Meer weten of een sessie boeken?