De Wim in WiMedia

Over Wim

Hier leer je mij iets beter kennen

Hej! Ik ben Wim

Aangenaam kennis maken!

Geef mij een kop koffie en ik vertel je waarom ik graag werk in de mediawereld en wat ik zoal beleefd heb maar voor nu krijg je de korte versie.

Ik ben begonnen met fotografie in 2009. Ik heb naast een formele opleiding in fotografie, mezelf ook van alles aangeleerd met behulp van het internet en de kennis van bedrijven waar ik werkte. Mijn achtergrond in recreatie en sociaal cultureel werk heeft me geholpen om op een andere manier naar fotografie te kijken, met aandacht voor de mens en het verhaal dat ze willen vertellen.

Tussen mijn 15e en 28e heb ik gewerkt bij lokale omroepen, waar ik tijdens de laatste 3 jaren ook een leidinggevende rol had. Ik zorgde er onder andere voor dat de omroep kon groeien en haalde voldoening uit het ondersteunen van anderen. Nu zet ik al mijn kennis en ervaring in om andere omroepen en mediamakers te helpen.

Ik geloof dat iedereen een uniek verhaal heeft en ik zou het een eer vinden om jouw verhaal vast te mogen leggen in beeld of geluid. Of het nu gaat om fotografie, (radio)coaching of filmmaken, laten we samenwerken en jouw visie tot leven brengen! Neem contact met me op en ontdek hoe ik jou kan helpen.

Wim Besselink

Creatieve freelancer

Wat kan ik voor jou doen?

Ik raakte in 2009 geïnspireerd door een andere fotograaf, kocht een paar maanden later een Canon 300D Rebel. Ondertussen leerde ik van het meelopen met andere fotografen maar ook van verschillende workshops en cursussen van fotografen die aangesloten zijn bij de Canon Explorers of Light.

Ik heb heel veel programma’s gemaakt op verschillende zenders en daarmee alle tijdsloten in een programmering mogen vullen. De nachtelijke uren waren op evenementen en (misschien niet zo vreemd) dat waren dan ook wel de leukste. (Het hele verhaal lees je op “media en radiocaching”)

Ik ben onder andere opgeleid als “Sociaal Cultureel Werker” (funfact: ik heb tijdens mijn opleiding ook meerdere malen als docent voor de klas gestaan). In 2013 besloot ik dat te combineren met mijn liefde voor media en begon verschillende medewerkers van lokale omroepen verspreid over Nederland te begeleiden die een luisterend oor nodig hadden. Tijdens mijn werkzaamheden als omroepmanager bij RTV Berkelstroom heb ik naast de reguliere vrijwilligers, stagiaires van het MBO (met S-BB erkenning) en leerlingen van middelbare scholen ook statushouders en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gecoacht en begeleid.

Wim helpt waar en wanneer nodig. Heeft hart voor de zaak en signaleert problemen. Ik heb Wim meegemaakt als een fijne collega en omroepmanager met verstand van zaken. Hij heeft gemanaged en geholpen bij verschillende mediaproducties, van opzet tot afronding. Daarom dat je projecten van begin tot eind aan hem kan overlaten.

Peter van de Ven

Voorzitter RTV Berkelstroom (2018 – 2021)

Wat kan ik voor jou betekenen?