Investeer in jezelf

Media & Radiocoaching

Beter worden in wat je al doet?

Durf jij de stap te zetten?

Investeer in jezelf, je programma of de omroep!

Als radio-dj/programmamaker is het natuurlijk je streven om elk programma te overtreffen in vergelijking met het vorige.

 Maar hoe pak je dat aan?

  • Probeer zo “visueel” mogelijk te zijn als je praat, zo kan jouw luisteraar een beeld vormen bij jouw verhaal.
  • Spreek je luisteraar aan als één persoon, niet als groep.
  • Blijf jezelf, zet geen geforceerde stem op of doe je anders voor dan je bent.

Hoe vind je de balans tussen jezelf ontwikkelen maar ook een vertrouwd geluid geven aan je luisteraar? 

Hoe gebruik je verschillende vormgeving en waarom kan dat een meerwaarde zijn voor jouw programma en omroep?

Heb je weleens gehoord van het LTMA en wat dat voor jouw programma en omroep betekent? En hoe gebruik je het in jouw programma?

De complete programmering een coachingsessie geven? Dat kan ook, neem contact op voor de mogelijkheden.

Gewoon even sparren ipv een coachingsessie?

Soms is een complete coachingsessie misschien net wat teveel van het goede en wil je gewoon wat vragen beantwoord hebben of horen dat je in de goede richting zit.

Dat snap ik helemaal, ook daarvoor kan je gerust contact zoeken. Ik help je graag!

Ik sta graag voor je klaar!

Mediatraining

Of je nou omroepmedewerker bent en wilt leren presenteren of verslaggeven,

of als je iets moet presenteren of wilt leren hoe je de pers te woord moet staan en net wat zelfverzekerder voor de camera wil staan

Laten we een datum prikken

De training vind plaats op een door jouw gekozen locatie

Dagtraining

Je leert dat die camera helemaal niet zo eng is om voor te staan, je hoort welke technieken gebruikt worden door interviewers en hoe jij ze zelf kan inzetten.

Resultaat

Jij staat met een zelfverzekerd gevoel de pers te woord of voor de camera.

Voor als je een luisterend oor zoekt

Uit eigen ervaring weet ik hoe frustrerend/vol van ego’s de mediawereld kan zijn, hoe snel je vast kan lopen en soms niet meer verder komt. Dan kan het prettig zijn om met iemand te praten die weet hoe het kan zijn. Al ruim 11 jaar sta ik klaar voor mediamakers die vast komen te zitten door situaties op de werkvloer of persoonlijk vlak. Door erover te praten kunnen de meest frustrerende situaties weer iets beter worden.

Dankzij verschillende trainingen, ervaringen en mijn opleiding is geen situatie mij te vreemd en sta ik graag voor je klaar. Uiteraard werk ik met volledige discretie en vertrouwen.

Hoe ben ik begonnen?

In 2008 kwam ik als middelbare scholier een productiestage lopen bij Berkelstroom FM, de lokale omroep van Zutphen. Elke zaterdag produceerde ik 3 verschillende programma’s en het was met recht de leukste stage die ik ooit gelopen heb. Toen mijn stage afliep kon ik bij Achterhoek FM (omroep voor Lochem, Inmiddels opgegaan in Radio Ideaal) een vrijdagavondprogramma gaan maken en was ik vaste invaller op zaterdag. Ondertussen probeerde ik op zoveel mogelijk verschillende plekken ervaring op te doen, zo voicetrackte ik voor internetradio, was ik invaller bij omroepen in Brabant en Zuid Holland en bezocht regelmatig de radiostudio van V-Radio (Veronica Radioschool/V-Academy) waar ik veel leerde. Met al die nieuwe kennis heb ik bij Achterhoek FM heel veel uren gemaakt tot ik merkte dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging.

Die nieuwe uitdaging vond ik in 2010 bij RTV Ideaal. Daar mocht ik eerst wekelijks een uur op zaterdagavond presenteren waarna ik doorstroomde naar een programma op donderdagavond. Ondertussen bleef ik coaching en begeleiding zoeken en pakte elke kans om te leren aan. Dat zorgde ervoor dat ik de cursus “Radioproductie/ Radioregie” kon volgen bij NPO3FM. Tussen 2011 en 2013 werkte ik mee aan Kermis FM op de Tilburgse kermis waar ik voor TV veel mocht doen. Daarnaast kreeg ik ook de kans om ervaring op te doen bij NPO Radio 2 en Slam FM. In oktober 2013 besloot ik bij Ideaal te stoppen om mijn studie af te ronden en bij een productiehuis aan de slag te gaan.

Omdat het radiovirus bleef borrelen heb ik tussen 2014 en 2016 bij B-FM (Berkelstroom FM in een nieuw jasje) een paar maanden lang een dagelijks lunchprogramma gepresenteerd, was ik vaste invaller bij het ochtendprogramma en maakte op zaterdag een programma. Omdat ik er nog meer uit wilde halen heb ik onder andere coaching gezocht bij Marcel van Dorssen (die destijds voor V-Radio en Sterren.NL werkte) en bijna alle boeken gelezen die over radio gingen. Daarnaast maakte ik radiovormgeving, foto’s, video’s en was tot de zomer van 2016 een poosje programmaleider.

Eind 2017 werd ik gevraagd om terug te keren bij de omroep, ditmaal als bestuurslid om bij te dragen aan de professionalisering van de omroep. Iets later in 2018 werd ik gevraagd om eindredacteur en omroepmanager te worden en de omroep draaiende te houden en vooruit te helpen door samenwerking te zoeken met het bedrijfsleven, scholen en gemeente Zutphen. Dat heb ik ongeveer 2,5 jaar weten te combineren met het presenteren van een ochtendprogramma, mini podcasts over lokale onderwerpen, het regionieuws, het maken van reportages en het begeleiden/ aansturen van zowel de vrijwilligers van de omroep als VMBO/Havo scholieren en MBO studenten die hun stage liepen bij de omroep. In de zomer van 2020 ben ik gestopt met alle werkzaamheden voor RTV Berkelstroom (de mediawereld kent namelijk ook minder leuke mensen).

Alle kennis en ervaring die ik opgedaan heb gebruik ik nu om jou te helpen.

Wil je meer weten? Stuur een berichtje of bel gerust!

Let’s Make Things Happen

Waar kan ik jou mee helpen?

“Wim helpt waar en wanneer nodig. Heeft hart voor de zaak en signaleert problemen. Ik heb Wim meegemaakt als een fijne collega en omroepmanager met verstand van zaken. Hij heeft gemanaged en geholpen bij verschillende mediaproducties, van opzet tot afronding. Daarom dat je projecten van begin tot eind aan hem kan overlaten.”

Peter van de Ven

Voormalig voorzitter RTV Berkelstroom (2018/2022)

Wim Besselink
Fotograaf